Aplikace systému
Kultivace v anaerobní atmosféře
Kultivace v definované atmosféře, kterou tvoří směs dusíku, vodíku a oxidu
uhličitého, a to v objemovém poměru 80 % N2, 10 % H2 a 10 % CO2. Přesně
definovaná kultivační atmosféra je v aplikačním sáčku přítomná okamžitě při
jeho uzavření.
Stanovení citlivosti anaerobních bakterií difuzním diskovým
testem
Kultivace odpovídajících bakterií v anaerobní atmosféře, v Petriho miskách,
na vhodné kultivační půdě (agaru) s antibiotickými disky, za účelem stanovení
jejich kvalitativní citlivosti nebo rezistence k antimikrobním preparátům.
Stanovení citlivosti anaerobních bakterií standardní diluční
mikrometodou
Kultivace odpovídajících bakterií v anaerobní atmosféře, v mikrotitračních
destičkách typu "U", ve vhodné kultivační půdě (bujónu), s definovanými
koncentracemi antimikrobních preparátů, za účelem stanovení jejich
kvantitativní citlivosti nebo rezistence (stanovení minimálních inhibičních
koncentrací) k těmto látkám.
Stanovení citlivosti anaerobních bakterií systémem
E-test®
Kultivace odpovídajících bakterií v anaerobní atmosféře, v Petriho miskách,
na vhodné kultivační půdě (agaru), za použití systému E-test®, za účelem
stanovení kvantitativní citlivosti nebo rezistence (stanovení minimálních
inhibičních koncentrací) k antimikrobním preparátům.
Kultivace identifikačních setů v anaerobní atmosféře
Kultivace odpovídajících bakterií v anaerobní atmosféře, v identifikačních
soupravách, za účelem rodové a druhové identifikace bakteriálního kmene.
Kultivace v atmosféře se zvýšeným podílem oxidu
uhličitého
Kultivace odpovídajících bakterií v atmosféře se zvýšeným podílem oxidu
uhličitého, která je vhodná především pro růst bakterií rodů
Neisseria, Haemophilus, Brucella,
Helicobacter a dalších kultivačně náročných bakterií. Přesně
definovaná kultivační atmosféra je v aplikačním sáčku přítomná okamžitě při
jeho uzavření.
Kultivace v mikroaerofilní atmosféře
Kultivace odpovídajících bakterií v mikroaerofilní atmosféře, která je
vhodná především pro růst bakterie Campylobacter jejuni. Přesně
definovaná kultivační atmosféra je v aplikačním sáčku přítomná okamžitě při
jeho uzavření.
Uchování neinokulovaných kultivačních médií
Uchování neinokulovaných kultivačních médií v ochranné atmosféře (např.
Petriho misek s agarem, zmražených setů ke stanovení minimálních inhibičních
koncentrací, atd.), za účelem prodloužení doby jejich použití. Variantní
možností je vystavení těchto kultivačních médií definované atmosféře, ve které
bude následně probíhat příslušná mikrobiologická kultivace (např. média pro
kultivaci v anaerobní atmosféře).
Uchování lyofilizátů
Dlouhodobé uchování lyofilizátů (lyofilizovaných bakteriálních kmenů,
lyofilizovaných antibiotik, atd.), za účelem ochrany před negativním působením
vzdušné vlhkosti.
Uchování kontrolních vzorků potravin
Uchování odebraných kontrolních vzorků potravin, např. z provozoven
veřejného stravování, za účelem následného převozu odebraných vzorků k
vyšetření mikrobiologické nezávadnosti, a to při definovaných podmínkách,
které vylučují možnost sekundární mikrobiální kontaminace a tím zkreslení
získaných výsledků. Tato aplikace se týká především mobilního přístroje LAS
mini, kdy lze provést proces vakuování a zatavení do odběrového sáčku přímo v
kontrolované provozovně.
Uchování předmětů po sterilizaci
Dlouhodobé uchování předmětů, které byly předtím (např. horkovzdušně)
sterilizovány. Předměty, u kterých se nepředpokládá deformace vysokým
podtlakem (např. kovové nástroje) lze uchovávat pouze vakuově; předměty, u
kterých lze předpokládat nežádoucí deformace, lze dále parciálně plynovat,
např. oxidem uhličitým.